3 tips om meer uit LinkedIn te halen

Wist je dat 65% van alle websitebezoekers, die doorgeleid worden via social media kanalen, afkomstig zijn van LinkedIn? En dat zelfs 80% van social media leads gegenereerd worden door LinkedIn?

In deze blog geven we je 3 tips om het meeste uit je LinkedIn te halen. 

TIP 1

Het absolute minimum is een volledig ingevulde introductie. Dit zorgt enerzijds voor die belangrijke eerste indruk en anderzijds verbetert dit jouw vindbaarheid in de zoekmachines.

Een introductie bevat minstens

  • Een professionele profielfoto. Je moet daarom niet meteen een fotograaf gaan googlen, maar zorg voor een duidelijke foto zonder een rommelige achtergrond.
  • Een omslagfoto die jouw personal branding of jouw zakelijke branding toont
  • Een kopregel waarin je jouw functie, jouw bedrijf en eventueel de slagzin van jouw bedrijf vermeldt.
  • En tot slot de contactgegevens met een link naar je website

TIP 2

Maak je profiel social proof met aanbevelingen. Wat anderen over je zeggen is veel krachtiger dan wat je over jezelf zegt. Vraag om aanbevelingen aan klanten en collega’s. Vergeet ook niet om zelf ook aanbevelingen te geven. Dit draagt allemaal bij aan jouw uitstraling als expert en maakt jouw profiel en kennis geloofwaardig.

TIP 3

Tip 3 is voor mensen die toegang hebben tot een zakelijk account. Sinds eind 2019 hebben we namelijk de optie gekregen om onze connectie uit te nodigen om ons bedrijfsprofiel te volgen. Dit is een van de meest effectieve manieren om meer volgers te verzamelen. Deze optie vind je onder Tools voor beheerders op je bedrijfspagina.

Wil je meer tips?

Deze blog behoort tot een serie van 'coronablogs'. In deze blogs geven we steeds tips over hoe je op korte termijn nieuwe business kan genereren. We hopen dat we veel ondernemers kunnen inspireren en helpen in tijden van corona. Natuurlijk zijn deze tips ook bruikbaar in betere tijden.

Hieronder vind je een overzicht van 'Tips in coronatijden':

    Deel dit artikel:
    Meer berichten
    Deel dit artikel: