5 tips voor een vlotte cold call

In deze blog en video geven we je 3 tips om een “cold call” tot een goed einde te brengen. Op die manier willen we je helpen de juiste voorbereidingen te treffen zodat jij straks nieuwe business kan genereren.

Tip 1

Het eerste belangrijke punt bij een cold call is om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je weet wat het bedrijf doet vooraleer je gaat bellen. Zoek via LinkedIn, de website of Trends Top op welke contactpersoon je wil spreken, en zorg zeker dat je weet wat je wil zeggen.

Tip 2

Wanneer je de prospect aan de lijn krijgt, stel je jezelf heel kort voor en vraag je onmiddellijk of je gelegen belt of dat je beter later vandaag of morgen terugbelt. Indien je ongelegen belt, stel je dus eigenlijk onmiddellijk al een ander moment voor om in gesprek te gaan.

Indien de prospect zegt dat het gelegen is, zeg dan onmiddellijk waarvoor je belt, zodat de prospect je intentie kent. Bv. Informatie verkrijgen, een tevredenheidsonderzoek afleggen of een afspraak voorstellen, enzoverder.

Tip 3

Stel de juiste kwalificatievragen. Het is belangrijk dat je op voorhand een aantal criteria bepaalt om aan de hand daarvan een prospect te kwalificeren. Op die manier weet je snel of de prospect een goede match kan zijn met jouw bedrijf of niet.

Indien de prospect een match is, zeg dan dat een afspraak je zeker aangewezen lijkt.

Tip 4

Als je een afspraak inplant met de prospect, stel zelf 2 datums voor en vraag welke het best past. Als deze momenten niet passen voor de prospect, stel dan zelf een andere datum voor. Op die manier bewaar jijzelf de controle over het gesprek.

Tip 5

Als je een afspraak hebt kunnen inplannen, zorg dan dat je alle gegevens goed hebt genoteerd. Check ook of je het juiste adres hebt, zodat je niet op de foute locatie aankomt, want daar kan je match met de prospect wel al eens mislopen. Zorg dat je een telefoonnummer hebt waarop je de prospect kan bereiken, voor het geval dat je toch op de foute locatie staat of vastzit in de file. Vraag tot slot het mailadres zodat je een vergaderverzoek kan versturen waarmee je de afspraak bevestigt. Zo heeft de prospect ook meteen jouw gegevens.

Wil je meer tips?

Deze blog behoort tot een serie van 'coronablogs'. In deze blogs geven we steeds tips over hoe je op korte termijn nieuwe business kan genereren. We hopen dat we veel ondernemers kunnen inspireren en helpen in tijden van corona. Natuurlijk zijn deze tips ook bruikbaar in betere tijden.

Hieronder vind je een overzicht van 'Tips in coronatijden':

Deel dit artikel:
Meer berichten
Deel dit artikel: