International Business Development

Duitsland is voor veel Vlaamse bedrijven een grote, maar onbekende markt. Nochtans is het potentieel van deze markt erg groot. Daarom heeft Proactify hiervoor een unieke dienstverlening ontwikkeld ...

International Business Development

Duitsland is voor veel Vlaamse bedrijven een grote, maar onbekende markt. Nochtans is het potentieel van deze markt voor onze kmo's vele malen groter dan de Vlaamse markt. Bovendien beschikken we over een ongeziene troef die ons de bovenhand geeft over internationale concurrenten: onze cultuur. Slechts weinig andere landen matchen zó goed met Duitsland in arbeidsethiek en commerciële normen als België. Eenvoudig gezegd, we vinden allebei kwaliteit en betrouwbaarheid extreem belangrijk, we houden van techniek, en we maken graag goede afspraken.

Ook qua afstand is voor Vlaamse ondernemingen de Duitse markt erg goed bereikbaar. Wat de Limburgse kmo's betreft is het rijke Ruhrgebied zelfs een uur minder rijden dan Oost-Vlaanderen bijvoorbeeld.

Maar jammer genoeg is voor veel Vlaamse bedrijven de taalbarrière een té grote drempel. Net voor dit soort ondernemingen heeft Proactify een unieke dienstverlening ontwikkeld.

International Business Development creëert voor jouw onderneming een Duitstalige 'front-office'. Hierdoor kan je zowel proactief nieuwe klanten gaan detecteren, als de aanvragen van bestaande klanten beantwoorden. Onze Duitstalige medewerkers kunnen dus zowel outbound (marktverkenning en prospectie) als inbound (orderverwerking en klantenbegeleiding) ingeschakeld worden. Hierdoor krijg je geen Duitstalige oproepen binnen, en hoef je geen Duitstalige medewerkers aan te werven om de markt te gaan verkennen.

Bovendien werken we op projectbasis, wat betekent dat je risico beperkt is. Wij nemen de initiële onderzoeksfase voor onze rekening, zodat je pas een eigen aanwerving moet doen wanneer de markt voldoende ontwikkeld is. Zo kan je een grote nieuwe markt aanboren, zonder dat je grote budgetten moet spenderen aan een project waarvan je het einde niet kent.

Bovendien wordt een dergelijk project gestimuleerd door de Vlaamse overheid, en komt ze tussenbeide met een subsidie van 40% op een bedrag van maximum € 25 000.

Wenst u de Duitse markt te verkennen?

Goede buren maken goede vrienden. We zorgen voor uw intrede in de Duitse markt.

Contacteer ons

Bekijk ook ...

Sales

Op zoek naar ondersteuning in uw Sales? Voor zowel prospectie als de opvolging van bestaande klanten en/of offertes kan u bij ons terecht.

bekijk al onze diensten