Nieuws
Onze passie is om ondernemingen te helpen groeien. Daarom kunnen ondernemingen bij ons terecht voor onder andere opleidingen en advies. Heeft een onderneming een vestiging in Vlaanderen en behoort ze tot de kmo-portefeuille definitie? Dan kunnen ze bij ons daar gebruik van maken, want wij zijn geslaagd voor de verlenging als dienstverlener! Na onze voorlopige erkenning van twee jaar, hebben we een nieuwe audit doorlopen en kunnen we het financieel voordeel dat hiermee gepaard gaat, de komende drie jaar blijven aanbieden!

Geslaagd voor verlenging voor kmo-portefeuille

Wat is kmo-portefeuille?

De kmo-portefeuille is een Vlaamse subsidie waar ondernemers van kunnen genieten als ze een opleiding of advies aankopen bij een geregistreerde dienstverlener. Wanneer je de expertise van een dienstverlener wilt toepassen om de kwaliteit van je onderneming te verbeteren, kan de kmo-portefeuille je een financieel steuntje in de rug geven.

Wil je als onderneming van deze voordelen gebruikmaken?

Enkel kmo’s (en holdings), zelfstandigen (in bijberoep) en vrije beroepen komen in aanmerking voor het gebruik van de kmo-portefeuille. De onderneming moet behoren tot de privésector, ingeschreven zijn in de Kruispuntbank van Ondernemingen en volledig in orde zijn volgens de regelgeving in het Vlaamse Gewest.

Belangrijk is dat de opleiding (met een minimale waarde van 100 euro) of het advies (met een minimale waarde van 500 euro) dat je aanvraagt, overwegend gericht is op het verbeteren van de bedrijfsvoering, en aangevraagd wordt bij een geregistreerde dienstverlener.

Wanneer je aanvraag goedgekeurd is, wordt het bedrag dat jijzelf stort in je kmo-portefeuille aangevuld door de Vlaamse overheid. Je moet dus niets voorfinancieren. Het gesubsidieerd bedrag is afhankelijk van de grootte van je onderneming. Kleine ondernemingen (met minder dan 50 werknemers en een maximum jaaromzet van 10 miljoen euro) en middelgrote ondernemingen (met minder dan 250 werknemers en een maximum jaaromzet van 50 miljoen euro) kunnen genieten van een steunpercentage van 40%, met een jaarlijks plafond van 10 000 euro. Grote ondernemingen (met meer dan 250 werknemers en meer dan 50 miljoen jaarlijkse omzet) krijgen 30% steun met een jaarlijks maximum van 15 000euro.

De kmo-portefeuille is dus een fijne steun van de Vlaamse overheid om ondernemers te helpen met het verbeteren en groeien van hun onderneming. En wij helpen daar ook graag aan mee!

Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Deel dit artikel:
Meer berichten
Deel dit artikel:
Geslaagd voor verlenging voor kmo-portefeuille