Nieuws
Lieze Geebelen is zaakvoerder en eigenares van Proactify. Ze is een dynamische onderneemster die in het kader van de jaarlijkse Vlajo-actie “Ondernemers voor de klas” een praktijkgetuigenis kwam brengen voor de leerlingen van 5 M&Mb.

Onderneemster Lieze Geebelen (Proactify) inspireert leerlingen 5 MMb

Iets meer dan een jaar geleden werd het statuut student-ondernemer in het leven geroepen. Het instellingsspecifieke statuut richt haar pijlen op studenten met een goed idee en veel ondernemingszin. Vandaag de dag is het aantal ondernemende studenten maar liefst verdubbeld. Veel jongeren voelen zich aangesproken door de kans om als student reeds een eigen onderneming op te starten. Dit was zeker het geval voor Lieze Geebelen, zaakvoerder en eigenares van Proactify, de dynamische onderneemster die in het kader van de jaarlijkse Vlajo-actie “Ondernemers voor de klas” een praktijkgetuigenis kwam brengen voor de leerlingen van 5 M&Mb.

Haar uiteenzetting bestond uit drie luiken. In het eerste luik belichtte Lieze Geebelen wat ondernemen is en hoe je ondernemer wordt. Begrippen zoals stakeholders, intrapreneur en B2B kwamen vlot aan bod en vormen een mooie opfrissing voor de leerlingen van 5 MMb die in het vak bedrijfseconomie al heel wat leerstofinhouden van het hoofdstuk “Starten als ondernemer” achter de kiezen hebben.

In het tweede luik lag de focus op haar bijzondere ondernemersverhaal. De behoefte aan uitdaging en interne drive zorgden ervoor dat ze na de start aan de hogeschool vrij snel ervoor koos om haar eigen pad uit te stippelen. Dit eigen pad leidde via een een job als werknemer bij een commercieel onderzoeksbureau pijlsnel naar haar eigen zaak Proactify, een bedrijf dat B2B klanten helpt om op hun beurt proactief nieuwe verkoopkansen te realiseren. Ook haar eigen bedrijf kende op heel korte tijd flinke groei en momenteel staat Lieze Geebelen aan het hoofd van een team met een 10-tal “Creators of Opportunities” in een eigen bedrijfspand met seminarieruimte voor business trainingen. Daarnaast engageert ze zich actief onder meer als bestuurslid van Jong Voka en coach van Start Academy (Vlajo).

Lieze Geebelen gaf de leerlingen een hele reeks tips mee zoals het belang van efficiënt leren werken, integriteit (doe wat je zegt en zeg wat je doet), work life balance en hoe je jezelf niet moet laten verlammen door angst. Ze bracht een eerlijk en inspirerend ondernemersverhaal, waarbij de vele mooie kanten van het ondernemerschap absoluut de meer uitdagende kanten overschaduwden. Aan het einde van de uiteenzetting was er ook nog tijd voor de gerichte vragen die de leerlingen van 5 MMb voorbereid hadden.

Bij de leerlingen blijft het beeld hangen van een jonge, dynamische en gedreven onderneemster. Iemand met visie en een lange termijn plan. Iemand die van aanpakken weet en haar dromen resoluut najaagt. Kortom: een mooie inspiratiebron voor onze leerlingen van 5 MMb.

Bron: Sint-Augustinusinstituut Bree

Deel dit artikel:
Meer berichten
Deel dit artikel:
Onderneemster Lieze Geebelen (Proactify) inspireert leerlingen 5 MMb