Nieuws
MACHELEN – Er zijn bedrijven die als verkoper zelf het heft in handen nemen om de markt te benaderen, en anderen die pas reageren als een klant een bestelling plaatst. Zou de strategie van de eerste groep, die proactief handelt, een positief effect hebben op hun financiële gezondheid? Dat zal blijken uit een grootschalig onderzoek dat door enkele bedrijven op poten wordt gezet. Een van de partners bij dat onderzoek is fiscaal advieskantoor Van Havermaet uit Diegem (Machelen).

Onderzoek: Het leven is aan de rappe...

Direct naar het onderzoek?

Advieskantoor Van Havermaet uit Diegem (Machelen) helpt het Limburgse bedrijf Proactify bij een wetenschappelijk onderzoek dat moet uitwijzen of er een verband is tussen proactiviteit en de financiële resultaten van een bedrijf: is de marge gezonder als je zelf de zaak in handen neemt?

Nieuwe business

Het Hasseltse Proactify ondersteunt ondernemingen bij het verwerven van nieuwe business. Daarbij hanteren ze een proactieve benadering door voor hun opdrachtgevers op zoek te gaan naar potentiële klanten (leads) en deze op te volgen. Dat deze strategie werkt, blijkt uit de steile opmars die Proactify in zijn prille bestaan heeft doorgemaakt.

Wetenschappelijk onderzoek

Of er een correlatie is tussen de proactieve aanpak en de financiële resultaten wil zaakvoerster Lieze Geebelen van Proactify weten. Dat alles zal nu wetenschappelijk onderzocht worden. Proactify gaat hiervoor in zee met het fiscaal advieskantoor Van Havermaet (Dietert Gielen) en Trends Business Information (Tommy Browaeys). In de komende weken zullen tal van Limburgse bedrijfsleiders gecontacteerd worden om met diverse parameters, hun graad van pro-activiteit in kaart te brengen. Vervolgens zullen deze resultaten gelinkt worden aan de financiële gegevens van de deelnemers. De uitkomst van het onderzoek wordt in het najaar bekendgemaakt op een exclusief event, waar uiteraard de deelnemers aan de enquête voor uitgenodigd worden. En ook op dit platform komt u vast en zeker de uitkomst aan de weet!

Van Havermaet

Behalve het kantoor in Machelen is het fiscaal advieskantoor Van Havermaet ook actief in Herentals, Genk, Hasselt en Lommel.


Aan alle zaakvoerders en managers: Laat jullie stem horen! Klik hier om deel te nemen aan het onderzoek.

Bron: Made in Vlaams-Brabant

Deel dit artikel:
Meer berichten
Deel dit artikel:
Onderzoek: Het leven is aan de rappe...