Nieuws
Volgende week donderdag zullen 15.000 scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag stage lopen in diverse bedrijven. Ze gaan er de handen uit de mouwen steken en kunnen zo ervaren hoe het er in een ‘echte’ onderneming aan toe gaat.

Stagiairs staan te trappelen voor amper 50 euro

Volgende week donderdag zullen 15.000 scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag stage lopen in diverse bedrijven. Ze gaan er de handen uit de mouwen steken en kunnen zo ervaren hoe het er in een ‘echte’ onderneming aan toe gaat. Het project heet de Youca Action Day, wat de nieuwe naam is voor Zuiddag. De bedrijven die hun deuren openstellen, betalen hun bezoekende student een loon van 50 euro. Dit bedrag wordt (grotendeels) doorgestort naar jongerenprojecten in België én in El Salvador.

Sanne Nelis, zesdejaars aan het Lyceum in Genk, is bij de gelukkigen die al een stagebedrijf heeft gevonden. Ze zal donderdag meelopen met haar nichtje Lieze Geebelen, de zaakvoerder van Proactify in Hasselt. “Toen ik de vraag kreeg, was ik meteen enthousiast om mee te doen”, aldus ondernemer Lieze. “Ik heb vroeger als student zelf stage gelopen ten voordele van Zuiddag. Een fantastisch initiatief, dat jongeren die goed worden opgevangen en begeleid, een heel leven bijblijft.”

Lieze vindt het wel jammer dat haar nichtje bij veel collega-bedrijven gesolliciteerd heeft om stage te mogen doen, maar daar geen reactie ontving. “Ze stonden er niet voor open of waren niet bekend met het initiatief”, aldus Lieze. “Bizar, want ik denk niet dat de investering van 50 euro voor ondernemers een drempel is. Ook qua tijdsbesteding valt het best wel mee om een jongere een dagje te begeleiden. Die moeite weegt zeker niet op tegen de ervaring ze de studenten kunnen meegeven.”

“Ik wil hierbij dan ook graag een warme oproep doen aan alle ondernemers om aanstaande donderdag alsnog deel te nemen aan dit prachtige initiatief en een jongere in huis te halen. Mochten er uiteindelijk nog studenten zijn die nergens terecht kunnen: ons kantoor is heel klein, maar voor enthousiast, ondernemend talent hebben wij altijd plaats!

Bron: madeinlimburg.be

Deel dit artikel:
Meer berichten
Deel dit artikel:
Stagiairs staan te trappelen voor amper 50 euro